Galerie

World Art Delft / WAD is een kunstcentrum dat een podium biedt aan hedendaagse internationale kunst in al haar vormen. De toegang tot de galerie en de beeldentuin is zeer laagdrempelig en is open voor een jong en ouder publiek èn voor beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. 

Hiertoe worden wisselende tentoonstellingen gepresenteerd, zowel van een groep kunstenaars als een solotentoonstelling. Soms is een tentoonstelling het resultaat van een kunstsymposium. Een dergelijk symposium oftewel een working lab organiseert WAD op haar eigen locatie of soms in het buitenland, zoals in Indonesië en Japan. Hierbij werkt een groep uitgenodigde kunstenaars uit binnen- en buitenland gezamenlijk aan één thema en laat zich inspireren door dat thema en door elkaar’s cultuur.
WAD geeft ook ruimte aan muziek en poëzie. Haar transparante ruimte heeft een prachtige akoestiek voor haar galerieconcerten, pianorecitals of salsagroepen. Eén keer per jaar vindt een poëzie-evenement plaats waarbij dichters met een grote en kleinere naam een voordracht of performance geven. Zo heeft het publiek zich kunnen laten ontroeren door ondermeer Remco Campert, Jules Deelder, Tsead Bruinja, Arjen Duinker, Nico Dijkshoorn, Mohamed Abu Leil, Coen Peppelenbos en Sieger Baljon. De laatste jaren speelt de natuur een meer prominente rol binnen het beleid van World Art Delft. Kunst als vergrootglas van de natuur is hierbij het motto. Duurzaamheid, respect voor het landschap en de ontwikkeling van land art zijn de voornaamste ingrediënten voor een groene missie in de 21e eeuw.

Regelmatig is aan een tentoonstelling een educatieproject gekoppeld. Jongeren van basis-, voortgezet en universitair onderwijs (zoals de Technische Universiteit Delft en Leibniz Universität Hannover) en van hogescholen hebben de mogelijkheid hieraan deel te nemen. Een dergelijk project bestaat altijd uit de trits: cognitief, receptief, actief. Zie hiervoor de pagina ‘Educatie’.   

 

 

 Bekijk de agenda