VERWACHT

23 december 2017 - 2 januari 2018

Symposium

MERAPI REVISITED

Symposium Merapi Revisited in The Cangkringan Resort & Spa, Yogyakarta, Indonesië.

14 januari - 25 februari 2018

Tentoonstelling

GESCHREVEN DAGEN

Beeldend kunstenaars hebben opdracht gekregen verschillende dagen van de week of een speciale dag te schilderen.

Schrijvers kunnen heel goed hun emoties per dag kwijt in een dagboek. Cees Nooteboom heeft zelfs een Dagenboek uitgegeven en toneelregisseur Frans Strijards de roman `Geschilderde dagen’..

Zo kunnen wij ook de maanden, de seizoenen en de jaren interpreteren al naargelang ons gemoed, een lichtinval of een storm in ons hoofd. Zonder te vervallen in zgn. herdenkingsdagen is het interessant te zien wat vrijdag de 12e of maandag de 31e voor elk van ons betekenen. Zo heeft de Griekse beeldend kunstenaar Sarantis Gagas eens een installatie gemaakt waarin hij alle dagen van één bepaalde maand heeft verwerkt. Imposant.

World Art Delft laat ons in deze tentoonstelling zien hoe hedendaagse kunstenaars hun dagen beleefd hebben.

Onderdeel van dit project is bovendien dat aan bezoekers gelegenheid geboden wordt op de muur iets te schrijven of te tekenen over een betekenisvolle dag.

4 maart - 27 mei 2018

Tentoonstelling

PORTRETTEN

Eind 2016 bracht Museum De Fundatie een overzicht van 100 jaar portretkunst; uit elk jaar één specifiek (zelf)portret. De portretkunst heeft zich in de laatste eeuw enorm ontwikkeld. We kennen de academisch realistische portretten vanaf Mona Lisa van Leonardo da Vinci tot Rembrandt en Frans Hals. Later ontwikkelde deze kunst zich tot het magisch-realisme, de figuratieve abstractie en zelfs tot pop art. Namen als Carel Willink, Charley Toorop, Brancusi, Malevich, Philip Akkerman, Andy Warhol en Marlene Dumas dringen zich hierbij meteen op. We zien als het ware spiegels van de ziel.

World Art Delft volgt met belangstelling de nieuwe stijlen binnen de portretkunst, waarin ook duidelijk emoties van de kunstenaar tot uitdrukking komen.

Jan Radersma treedt andermaal weer als gastcurator op om de portretkunst vorm te geven bij World Art Delft.

3 juni - 2 september 2018

Tentoonstelling

VOORBIJ HET VENSTER

Een tentoonstelling op doek of papier waarbij de kunstenaar een eigen visie geeft van een intrigerend landschap ergens in de wereld.  Men kijkt verder dan het eigen blikveld en zet het venster open op de wereld. We zien een savanne of sawa, regenwouden of rivieren, woestijnen of woeste stranden. In ieder geval een landschap dat door de kunstenaar wordt aangeraakt en gevangen in verf, inkt of met mixed media. Een betovering die wij bij World Art Delft mogen ondergaan.

9 september - 30 december 2018

Tentoonstelling

BEELDENDE POËZIE of de poëzie van het beeld

World Art Delft heeft 10 edities van beeldende kunst en poëzie gepresenteerd. Telkens heeft één gedicht van een dichter uit de wereldpoëzie (ook die van Nederland) als inspiratiebron gediend voor een tentoonstelling van werken op canvas of papier. Daarbij is in het project een Dag van de Dichter geïntegreerd, waar de bezoekers op verschillende plekken in de beeldentuin of in de galerie een dichter hebben kunnen aantreffen.

 In deze editie gaan wij uit van een beeld in de buitenlocatie, dat uitnodigt tot het schrijven en/of uitspreken van een gedicht. Bovendien is het beeld niet alleen een kunstwerk maar ook een object om onze zintuigen te prikkelen. We kunnen het beeld aanraken en haar vorm voelen, het beeld ruiken, horen en zelfs proeven. We richten ons hierbij graag op mensen met een visuele handicap, waarbij bijv. de tastzin en het gehoor speciaal worden aangesproken in dit landschap van beeld en geluid. 

 In de galerie presenteren wij kunstwerken, waarvan de kunstenaars zich hebben laten inspireren door een speciaal gedicht van eigen keuze. Hiermee krijgen we een poëtische mix van emoties, stijlen en culturen.