VERWACHT

27 mei - 24 juni 2018

Tentoonstelling

MERAPI REVISITED

De Merapi is de meest actieve vulkaan van Indonesië in de nabijheid van Yogjakarta op het eiland Java.

In december 2017 heeft World Art Delft voor de tweede maal (sinds 2009) een kunstenaarskolonie rond de Merapi gevormd met beeldend kunstenaars uit Indonesië, Japan en Nederland. De kunstwerken, die hier zijn ontstaan, zijn te zien geweest in de galerie van Kartika Affandi.

World Art Delft presenteert in de maand juni 2018 nieuw werk van dezelfde groep kunstenaars met hetzelfde thema: de prachtige vulkaan Merapi met zijn permanente rookpluim als teken dat altijd waakzaamheid geboden is. Een vulkaan die vernietigt maar daarna nieuwe vruchtbaarheid brengt. Een symbool dat tot overdenking en creativiteit inspireert. L’art pour survivre.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Kartika Affandi, Rommy Iskandar, Toshitaka Nishizawa, Dodog Soeseno, Simone ten Bosch, Helen Vergouwen, Mommi Budut, Tamaar Tóth Varjú, Paula Kouwenhoven, Abdus Salam, Hitoshi Utsumi, Joni Bogi, Els Otten en Jeroen Bechtold.

 

1 juli - 2 september 2018

Tentoonstelling

VOORBIJ HET VENSTER

Een tentoonstelling op doek of papier waarbij de kunstenaar een eigen visie geeft van een intrigerend landschap ergens in de wereld.  Men kijkt verder dan het eigen blikveld en zet het venster open op de wereld. We zien een savanne of sawa, regenwouden of rivieren, woestijnen of woeste stranden. In ieder geval een landschap dat door de kunstenaar wordt aangeraakt en gevangen in verf, inkt of met mixed media. Een betovering die wij bij World Art Delft mogen ondergaan.

 

 

 

9 september - 30 december 2018

Tentoonstelling

BEELDENDE POËZIE of de poëzie van het beeld

World Art Delft heeft 10 edities van beeldende kunst en poëzie gepresenteerd. Telkens heeft één gedicht van een dichter uit de wereldpoëzie (ook die van Nederland) als inspiratiebron gediend voor een tentoonstelling van werken op canvas of papier. Daarbij is in het project een Dag van de Dichter geïntegreerd, waar de bezoekers op verschillende plekken in de beeldentuin of in de galerie een dichter hebben kunnen aantreffen.

 In deze editie gaan wij uit van een beeld in de buitenlocatie, dat uitnodigt tot het schrijven en/of uitspreken van een gedicht. Bovendien is het beeld niet alleen een kunstwerk maar ook een object om onze zintuigen te prikkelen. We kunnen het beeld aanraken en haar vorm voelen, het beeld ruiken, horen en zelfs proeven. We richten ons hierbij graag op mensen met een visuele handicap, waarbij bijv. de tastzin en het gehoor speciaal worden aangesproken in dit landschap van beeld en geluid. 

 In de galerie presenteren wij kunstwerken, waarvan de kunstenaars zich hebben laten inspireren door een speciaal gedicht van eigen keuze. Hiermee krijgen we een poëtische mix van emoties, stijlen en culturen.