VERWACHT

9 september - 30 december 2018

Tentoonstelling

BEELDENDE POËZIE of de poëzie van het beeld

World Art Delft heeft 10 edities van beeldende kunst en poëzie gepresenteerd. Telkens heeft één gedicht van een dichter uit de wereldpoëzie (ook die van Nederland) als inspiratiebron gediend voor een tentoonstelling van werken op canvas of papier. Daarbij is in het project een Dag van de Dichter geïntegreerd, waar de bezoekers op verschillende plekken in de beeldentuin of in de galerie een dichter hebben kunnen aantreffen.

 In deze editie gaan wij uit van een beeld in de buitenlocatie, dat uitnodigt tot het schrijven en/of uitspreken van een gedicht. Bovendien is het beeld niet alleen een kunstwerk maar ook een object om onze zintuigen te prikkelen. We kunnen het beeld aanraken en haar vorm voelen, het beeld ruiken, horen en zelfs proeven. We richten ons hierbij graag op mensen met een visuele handicap, waarbij bijv. de tastzin en het gehoor speciaal worden aangesproken in dit landschap van beeld en geluid. 

 In de galerie presenteren wij kunstwerken, waarvan de kunstenaars zich hebben laten inspireren door een speciaal gedicht van eigen keuze. Hiermee krijgen we een poëtische mix van emoties, stijlen en culturen.